2021–2022 m. šildymo sezonas Kaune baigsis balandžio 25 d.

2021–2022 m. šildymo sezonas Kaune baigsis balandžio 25 d.

Nepaliaujamai šylant orams ir sparčiai kylant vidutinei paros temperatūrai, šildymo sezonas Kaune baigsis jau šį pirmadienį. Sprendimą šildymo sezoną nutraukti balandžio 25 d. priėmė Kauno miesto savivaldybės administracija. 

Kauno rajone šildymo sezoną baigti planuojama diena vėliau – balandžio 26. Tuo tarpu jurbarkiečiams šildymo sezonas jau baigėsi – miesto administracijos sprendimu, šildymas nutrauktas balandžio 22 d.

Gyventojai, norintys šildytis ir toliau, tai gali padaryti įprasta tvarka – tereikia gyventojų balsų dauguma priimti atitinkamą sprendimą ir apie jį informuoti šilumos tiekėją. Tuo rūpinasi pastatų šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Dėl šildymo sezono pratęsimo galima kreiptis ir į pastato administratorių. 

Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jei gyventojai nusprendžia šildytis ir toliau, kompensacijos skaičiuojamos tik už šilumą, kuri sunaudojama karštam vandeniui ruošti.

„Kauno energija“ primena, kad pasibaigus šildymo sezonui, pravartu pasitikrinti šildymo sistemos būklę, įvertinti šilumos mazgų nusidėvėjimą ir inicijuoti atitinkamus šilumos punkto atnaujinimo darbus. Juos svarbu pradėti būtent pavasarį, nes taip būsite tikri, jog atėjus rudeniui, visi šilumos punkto atnaujinimo darbai bus baigti. 

Apie šilumos punkto modernizacijos galimybes plačiau sužinoti galite ČIA.